Vendelsö – pärlan i Vendelsöfjorden,
naturreservatet Vendelsöarna.  Utflyktsmål med möjlighet till boende, kurser och konferenser. För dig som vill ta en paus och njuta i rofylld, omväxlande, magisk och mystisk natur


Här kopplar du av med hav och natur runt knuten. Vandrarhemmet, Ludvigs gård, har anor från slutet av 1800-talet, du möts av enkel men hemtrevlig miljö. Omgivningarna gör att du varvar ner och bara ”är”, känn dig som hemma, sitt i trädgården under äppelträden, bada vid bryggan, gå på upptäcktsfärd!

På ön finns ytterligare några äldre gårdar/hus med sommarboende och här finns även en väderkvarn som härstammar från 1870-talet. Ön visar upp en omväxlande natur med klipplandskap i söder, öppna marker med ängar o flackare partier i norr.

Under sommaren får vi sällskap av ett antal kor med kalvar, de  njuter också av lugnet och de rogivande omgivningarna!

Det finns ett rikt djur- och växtliv på hela ön och under takåsarna på huvudbyggnaden bor bl.a.
svalor och starar.

Välkommen till Ludvigs gård! Klicka för större bild

Är ni ett kompisgäng, "samlar" ni på öar eller naturreservat, är det dags att fira något med släktens alla generationer, kommer du ensam eller är ni ett par? På Vendelsö finns något för alla! Ni vet väl att Kattegattleden passerar förbi Stavders hamn? Passa på att göra ett stopp och upplev avkopplande och härliga Vendelsö!

Varmt välkomna
Helén & Lars

1

Vinterväder på Vendelsö men snart kommer våren😊☀

2

Hängmattan väntar på just dig!

Vår båt avgår från hamnen i Stavder, överfarten tar ca 10-15 minuter och vi tar 7 personer per tur beroende på packning m.m. Mer info om båtresan finns här
Från bryggan är det ca 200 meter att gå upp till vandrarhemmet.  Flytvästar finns till vuxna och barn.


 

Självklart är vi medlemmar, är du?
Här finns mycket att spana på!
Vi får en del förfrågningar om vad som gäller vid ankomst med egen båt vid bryggan här på Vendelsö. Länsstyrelsen har en informationstavla på bryggan - läs gärna innan ankomst! Bilden är klickbar :)

Nyheter och information

Här finns en pdf som vi hoppas skall sprida känslan som vi upplever här på Vendelsö och vandrarhemmet! Juli -17

I augusti och september finns möjlighet att delta på olika kurser - information finns på sidan konferens/kurs och även på vår sida på Facebook. Välkommen!

Vi tar emot preliminärbokningar för 2018 - öppet maj-september.


Tack! Vandrarhemmets ansökan om medel för inköp av en hjärtstartare beviljades 2016, ett varmt tack till Sparbanksstiftelsen Varberg  för den generösa gåvan! Hjärtstartaren finns placerad i en lokal som alltid är tillgänglig.

Naturreservat - viktig information
Hela Vendelsö och omgivande öar är naturreservat – vad innebär det för dig som besökare?
På Länsstyrelsens sida kan du läsa vad som gäller när man vistas i ett naturreservat - läs mer på denna
länk