Gemensamt kök, ett stort allrum, gemensam toalett och dusch finns på bottenvåningen i huvudbyggnaden. I anslutning till allrummet, finns också två dubbelrum, Rödstjärten och Sädesärlan.
På andra våningen finns 10 bäddar i två "lägenheter" dels Svalan med 4 bäddar (två rum, 2+2 bäddar) dels Staren med 6 bäddar  (tre rum 2+2 +2 bäddar). Rummen i Svalan och Staren är genomgångsrum dvs. man går genom två resp ett rum för att komma till det innersta rummet.

Fyra bäddar (ett rum) finns i det enklare gårdshuset "Loftet". Här är det en utvändig något brant trappa upp.
Två bäddar (1 ordinarie samt 1 ca 170 cm lång) finns i Strandskatan, i anslutning  till gemensam dusch och toalett i ladubyggnaden.
Har man hund med sig så bor man i Strandskatan eller Loftet, säg till när du bokar. Inga djur är tillåtna i huvudbyggnaden.

Totalt finns 20 bäddar. Vi lägger inte gäster från olika sällskap i samma lägenhet/rum.

OBS: Rök- och eldningsförbud (även värmeljus) gäller inomhus i hela anläggningen, även i ladan och i Brygghuset. Det  är inte ok att använda luftpistol eller dylikt på området.

In- och utcheckning
Tillgång till rummen från kl 15.
Rummen lämnas kl 11.30 på avresedagen och ska då vara städade enligt instruktioner på plats.
Kylvaror kan förvaras i kylen i ladan tills ni får era rum och när ni checkat ut. I ladan kan också packningen ställas.

Båtresa t.o.r Stavder - Vendelsö
Överfarten tar ca 10-15 minuter och vi tar 7 personer per tur. Avgång från Stavder söndag-torsdag kl 10.30, fredag-lördag i första hand kl 10.30. Retur från Vendelsö kl 13.30. Speciella önskemål kan diskuteras. Vid stark vind, åska eller dylikt kan förändringar av båtresan komma att ske. Var därför beredd på att det kan bli väntetid pga väderförhållanden eller inställd resa. Vi ersätter inte ev. följder av förseningar som står utanför vår kontroll. Vi kör inte efter kl 20 och aldrig efter mörkrets inbrott. Flytvästar finns för vuxna och barn.

Självhushåll och miljö - vad finns på plats, städning vid avresa
Anläggningen är utrustad för självhushåll och ett gemensamt kök  för alla gäster finns på bottenvåningen. Det finns porslin, glas, bestick för minst 20 personer. Kyl/frys, ugn och micro finns i köket. Vattenkokare, kaffebryggare/filter och brödrost finns också.
Det finns två barnstolar för mindre barn.

Vi har bytt ut större delen av sängarna till nya sköna resårmadrasser från Mattsons Madrassfabrik i Falkenberg och kuddarna kommer  från Varnamo of Sweden. Samtliga sängar är 80/90 cm breda, vi har inga våningssängar.
I duschen bjuder vi på ekologisk duschtvål/shampoo från Maria Åkerberg, duscha gärna snålt, på ön är det begränsad tillgång till vatten. Om du glömt bodylotion, hand- eller fotkräm hemma så kan du köpa små reseförpackningar, också från MÅ, hos oss.

Grillar för kol/briketter finns utomhus. Briketter kan ni köpa på plats, vi använder s.k skorstenar/tändrör i grillarna för att slippa tändvätska för miljöns skull, vi hjälper er gärna om ni inte använt detta tidigare.

Vid avresan plockar man undan och städar enligt anvisningar på plats, detta innebär att man bl.a diskar, plockar rent, dammsuger/torkar golv i kök och övriga utrymmen som använts och sorterar sina sopor (mat för sig). Diskmedel/borste, torkhandduk och städutrustning  finns på plats.

Vi är tacksamma om ni har möjlighet att ta med era sopor hem, matkompost finns på vandrarhemmet.
Likaså får ni gärna ta med och slänga exempelvis tomma glasflaskor/konservburkar hemma men det går även bra att lämna dem i vår miljöstation. Tänk på miljön, undvik om möjligt engångsmaterial. Låt oss alla hjälpas åt att hålla nere mängden sopor! Vår ambition är att i största möjliga mån erbjuda och använda ekologiska, krav- och miljömärkta produkter på anläggningen.

Lokalen i ladan (ouppvärmd)
Här finns långbord med bänkar/stolar. Sittplatser i ladan för ca 40 personer.
Är man flera mindre sällskap som bor på vandrarhemmet delar man ladarummet. Städning och sopsortering görs även här av dem som använt rummet om inte annat överenskommits!

I Brygghuset säljer vi glass och här kan mindre (10-15 personer) sällskap sitta.

Det finns möjlighet att sitta ute och äta på flera platser.

Varför inte hyra bastutältet! Se "priser"