Vendelsö – pärlan i Vendelsöfjorden,
naturreservatet Vendelsöarna.  Utflyktsmål med möjlighet till boende, kurser och konferenser. För dig som vill ta en paus och njuta i rofylld, omväxlande, magisk och mystisk natur


Här kopplar du av med hav och natur runt knuten. Vandrarhemmet, Ludvigs gård, har anor från slutet av 1800-talet, du möts av enkel men hemtrevlig miljö. Omgivningarna gör att du varvar ner och bara ”är”, känn dig som hemma, sitt i trädgården under äppelträden, bada vid bryggan, gå på upptäcktsfärd!

På ön finns ytterligare några äldre gårdar/hus med sommarboende och här finns även en väderkvarn som härstammar från 1870-talet. Ön visar upp en omväxlande natur med klipplandskap i söder, öppna marker med ängar o flackare partier i norr.

Under sommaren får vi sällskap av ett antal kor med kalvar, de  njuter också av lugnet och de rogivande omgivningarna!

Det finns ett rikt djur- och växtliv på hela ön och under takåsarna på huvudbyggnaden bor bl.a.
svalor och starar.

Välkommen till Ludvigs gård! Klicka för större bild

Är ni ett kompisgäng, "samlar" ni på öar eller naturreservat, är det dags att fira något med släktens alla generationer, kommer du ensam eller är ni ett par? På Vendelsö finns något för alla! Ni vet väl att Kattegattleden passerar förbi Stavders hamn? Passa på att göra ett stopp och upplev avkopplande och härliga Vendelsö!

Varmt välkomna
Helén & Lars

Hängmattan väntar på just dig!

Båt för övernattande gäster avgår från hamnen i Stavder, överfarten tar ca 10-15 minuter och vi tar 7 personer per tur beroende på packning m.m. Packa i mjuka väskor - inte resväskor. 
Från bryggan är det ca 200 meter att gå upp till vandrarhemmet.  Flytvästar finns till vuxna och barn.

Vi får en del förfrågningar om vad som gäller vid ankomst med egen båt vid bryggan här på Vendelsö. Länsstyrelsen har en informationstavla på bryggan - läs gärna innan ankomst! Bilden är klickbar :)
Självklart är vi medlemmar, är du?
Här finns mycket att spana på!

Mars:
Varbergs kommun meddelar att det inte blir någon verksamhet 2019 men att man försöker få till en lösning till nästa sommar.


Hösten 2018: OBS: Vi lämnar verksamheten efter sommarsäsongen 2018:
Som några av er kanske sett i lokaltidningen så har vi nu, efter fem säsonger valt att lämna vandrarhemsverksamheten på Vendeslö. Det har varit fem år med mycket skratt, härliga gäster men också en hel del utmaningar av olika slag! 
Vi lämnar verksamheten och tar med oss nya erfarenheter, minnen, och tackar er alla som vi mött under årens lopp för era heja-rop, goda idéer, fina möten och samtal både ute på öa och i sociala medier. 
Varbergs kommun söker ny arrendator som kan ta över verksamheten på sitt sätt.
Tack alla för de här åren och vem vet vi kanske möts igen, det hoppas vi !
Stor virtuell kram till er alla :) från oss Helén och LarsNaturreservat - viktig information
Hela Vendelsö och omgivande öar är naturreservat – vad innebär det för dig som besökare?
På Länsstyrelsens sida kan du läsa vad som gäller när man vistas i ett naturreservat - läs mer på denna
länk