För dig som övernattande gäst på vandrarhemmet - vad finns på plats, vad gäller för städning vid avresa m.m.

In- och utcheckning
Garanterad tillgång till rummen från kl 15.
Rummen lämnas kl 11.30 på avresedagen och ska då vara städade enligt instruktioner på plats.
Kylvaror kan förvaras i kylen i ladan tills ni får era rum och när ni checkat ut. I ladan kan också packningen ställas.

Båtresa t.o.r Stavder - Vendelsö
Överfarten tar ca 10-15 minuter och vi tar 7 personer per tur. Avgång från Stavder och retur från Vendelsö enligt överenskommelse. Vid stark vind, åska eller dylikt kan förändringar av båtresan komma att ske. Var därför beredd på att det kan bli väntetid pga väderförhållanden eller inställd resa. Vi ersätter inte ev. följder av förseningar som står utanför vår kontroll. Vi kör inte efter kl 20 och aldrig efter mörkrets inbrott. Flytvästar finns för vuxna och barn. Vänligen packa i mjuka väskor, använd inte hårda resväskor, utrymmet på båten är begränsat!

Allmänt:
Rök- och eldningsförbud
(även värmeljus) gäller inomhus på hela anläggningen, även i ladan och i Brygghuset. Det  är inte ok att använda luftpistol eller dylikt på området.
Hundar skall alltid hållas kopplade.

Utrustning och rum:
Anläggningen är utrustad för självhushåll och ett gemensamt kök  finns på bottenvåningen, i köket finns ett köksbord med stolar för mindre sällskap. Det finns porslin, glas, bestick för minst 20 personer. Diskmaskin, diskmedel o dyl finns liksom kyl/frys, ugn, mikro, vattenkokare, kaffebryggare/filter, brödrost, ugnsfasta formar, skålar o dyl. Det finns två barnstolar för mindre barn.

Grillar för kol/briketter finns utomhus i anslutning till uteplatsen. Briketter kan ni köpa på plats, vi använder s.k skorstenar/tändrör i grillarna och använder inte tändvätska för miljöns skull, vi hjälper er gärna om ni inte använt "skorstenar" tidigare.

Gemensam toalett och dusch finns på bottenvåningen i huvudbyggnaden och ytterligare en gemensam dusch och toalett  finns i ladubyggnaden. Sedan finns också ett torrdass om man vill uppleva gamla tider.

Det finns möjlighet att sitta och äta/umgås både ute och inne på flera platser, trädgårdsmöbler finns t.ex. vid grillplatsen och även på innergården.  I lokalen i ladan (ouppvärmd) finns långbord med bänkar och bord, sittplats för ca 40 personer. Är man flera sällskap som bor på vandrarhemmet delar man ladarummet. Städning och sopsortering görs även här av dem som använt rummet.

Städning vid avresa, sophantering:
Vid avresan plockar man undan och städar enligt anvisningar på plats, detta innebär att man bl.a diskar, plockar rent, dammsuger/torkar golv i kök, toalett, sovrum och övriga utrymmen som använts och sorterar sina sopor (mat för sig). Diskmedel/borste, torkhandduk och städutrustning  finns på plats.
Vi är tacksamma om ni har möjlighet att ta med era sopor hem, matkompost finns på vandrarhemmet. Likaså får ni gärna ta med och slänga exempelvis tomma glasflaskor/konservburkar hemma men det går även bra att lämna dem i vår miljöstation. Tänk på miljön, undvik om möjligt engångsmaterial. Låt oss alla hjälpas åt att hålla nere mängden sopor! Vår ambition är att i största möjliga mån erbjuda och använda ekologiska, krav- och miljömärkta produkter på anläggningen.

Sovrum
I anslutning till allrummet på bottenvåningen, finns två dubbelrum, Rödstjärten och Säd
esärlan.
På andra våningen finns 10 bäddar i två "lägenheter" dels Svalan med 4 bäddar (två rum, 2+2 bäddar) dels Staren med 6 bäddar  (tre rum 2+2 +2 bäddar). Rummen i Svalan och Staren är genomgångsrum dvs. man går genom två resp ett rum för att komma till det innersta rummet.
Fyra bäddar (ett rum) finns i det enklare gårdshuset "Loftet". Här är det en utvändig något brant trappa upp.
Två bäddar (1 ordinarie samt 1 ca 170 cm lång) finns i Strandskatan,  i anslutning till gemensam dusch/toalett.
Har man hund med sig så bor man i Strandskatan eller Loftet, säg till när du bokar. Inga djur är tillåtna i huvudbyggnaden.
Totalt finns 20 bäddar. Vi lägger inte gäster från olika sällskap i samma lägenhet/rum.
Vi har bytt ut större delen av sängarna till nya sköna resårmadrasser från Mattsons Madrassfabrik i Falkenberg. Samtliga sängar är 80/90 cm breda, vi har inga våningssängar. Lakan och ansiktshandduk ingår, gästerna tar med egen dusch-/badhandduk.
I duschen bjuder vi på ekologisk duschtvål/shampoo från Maria Åkerberg, duscha gärna snålt, på ön är det begränsad tillgång till vatten. Om du glömt bodylotion, hand- eller fotkräm hemma så kan du köpa små reseförpackningar, också från MÅ, hos oss.

.

Varför inte hyra bastutältet! Se "priser"
Detta är vår båt, en TG 6.9 som tryggt tar dig till och från Vendelsö.